Влада

Рада внесла правки в закон про Антикорупційний суд

• Bookmarks: 28571


Верховна Рада прийняла закон про судоустрій і статус суддів Вищого антикорупційного суду. Також внесла поправки до нього, на яких наполягав Міжнародний валютний фонд.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман спостерігав за процесом прийняття рішення в залі парламенту. Він заявив, що прийняття цієї поправки «завершує формування роботи антикорупційного суду на Україну». Про це повідомили veroyatno.com.ua.

Відзначається, що в схваленому раніше парламентом законі про Вищу антикорупційному суді говорилося, що оскарження справ, які зараз знаходяться на розгляді, відбувається в судах загальної юрисдикції в обхід антикорупційного. Тим часом міжнародні партнери наполягали на тому, щоб апеляція по цих справах розглядалася в апеляційній палаті Антикорупційного суду.

Прийнята поправка не дозволить корупціонерам піти з-під юрисдикції нової інстанції. На внесення даних змін наполягав Міжнародний валютний фонд (МВФ).

Негайного прийняття даної поправки вимагала директор – розпорядник МВФ Крістін Лагард. У свою чергу міжнародна організація Transparency International також закликала скорегувати закон, щоб не допустити амністію топ-корупціонерів, чиї справи вже знаходяться в судах.

28 recommended
comments icon
0 notes
571 views
bookmark icon

Коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *