Точка зору

Національна свідомість, гідність і патріотизм – шлях до покращення життя українців

• Bookmarks: 21892


Гідність, відданість, націоналізм та патріотизм – це не лише найголовніші якості людини як громадянина своєї держави, а й найважливіші чинники виходу України із системної кризи і покращення життя кожного пересічного українця, бо патріотизм – це насамперед любов до своєї Вітчизни.

Українці – нація, яка має зайняти лідируючі позиції в світі

Ще зовсім в недалекому минулому нашої незалежної держави «фальшиві патріоти» і так званні «демократи», які взагалі не розуміють що таке держава, довели нас до зубожіння і зневіри в покращення ситуації в країні загалом. Але, як показує час, українці – сильний і терплячий народ. Це суспільство, в якому може вільно розвиватися віра в майбутнє, гідність та патріотизм, бо саме ці чинники спроможні змінити життя в країні на краще вже сьогодні. А для створення такого суспільства і такого громадянина потрібно розпочинати з самого себе: навчитися поважати батьків, родину, Батьківщину, свою рідну мову, бути патріотом своєї країни і виховувати своїх дітей на принципах націоналізму і патріотизму, адже головний лозунг патріотизму: українське все найкраще, а головний лозунг націоналізму: українці – це нація, яка спроможна на будь-які звершення і має зайняти лідируючі позиції в світі.

Моральна криза України

Людське суспільство постійно перебуває у стані безперервного руху та розвитку. Постійні соціальні перетворення призводять до якісних змін та динамічного розвитку. Позитивні чи негативні ці зрушення: питання наукового та риторичного змісту. Це стосується досліджень в цілому та особисто кожного. Бо, напевне свою думку щодо «справжньої» демократії можуть висловити «прості» люди: безробітні, які опинилися без заробітку унаслідок тіньової дії роботодавців, або психічно скалічені діти, якими не опікуються рідні батьки, а держава за їх рахунок «економить» кошти.

[easy-tweet tweet=”В Україні нівельовано багато цінностей на яких зазвичай тримається здорове перспективне суспільство.”]

Проте більшість переконані, що говорячи про політичну та економічну кризу, ми забуваємо найгірше – в Україні нівельовано багато цінностей на яких зазвичай тримається здорове перспективне суспільство. І йдеться не про моральні конфлікти батьків та дітей, першовитоки яких відомі ще зі стародавніх часів, а саме про глобальну моральну кризу у нашій країні!

Особливо негативно це впливає на молоде покоління, адже сім’я, школа, громада слабко виконують свої виховні функції. Підсилюється це ще й загальнодоступністю телебачення, Інтернету, дискотек, масових реклам алкоголю та тютюну. Сьогодні молода особа з пляшкою пива, цигаркою та потоком нецензурних виразів – не «герой» виховних фільмів, а реальна картина сучасності. Дуже прикро чути та читати з різних інформаційних джерел про те, що нині Україна посідає перше місце у світі за рівнем вживання алкоголю молоддю, провідне місце за вживанням наркотиків, за дитячою проституцією, бездоглядністю.

Багата українська історія

Українська історія багата прикладами патріотичних звершень в ім’я Батьківщини. Саме ці історичні постаті можуть слугувати прикладом дій нації. І тоді відношення до багатьох проблем зміниться, бо поступово зникне корисливе питання «А що мені за це буде?!». Що буде?! Жити краще будемо, розбудовувати державу не лише для себе, але й для своїх дітей, онуків. Згадаємо чудовий вислів Д.Байрона щодо патріотизму: «Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може!». Бо – це найкраще та найщиріше почуття!

Саме любов до своєї країни – джерело духовних сил усіх верств населення України. Бути патріотом означає всіма силами бажати своїм землякам та державі процвітання! Це не означає негативного відношення до інших народів та бажання їм зла, а опікування своїм народом! Ці щирі відчуття здатні розвивати Україну, стати двигуном прогресу.

З таким відношенням до своєї землі зникне необхідність «уривати» лише для себе, але й розуміти сусіда, колегу.

Патріотичне виховання молоді відіграє особливо важливу роль, оскільки воно є основою української національної ідеї. Виховання патріота – клопіткий консолідований процес, який є важілем державної політики, адже основним мірилом патріотизму є ставлення громадянина до становлення державності.

[easy-tweet tweet=”Кожна людина може нести дух патріотизму, кожен патріот – це крок до свідомості нашої нації. Дуже часто для нашої рідної України звичайний громадянин робить більше ніж лідери партій знані на весь світ.”]

Патріоти лідери – авторитетні люди в народі, вони є сила нації. Ці люди впевнено, без будь-яких проявів агресії передають свою думку іншим, при цьому вони ніколи не стануть кричати про свій патріотизм на кожному кроці — бо то вже фальшиве почуття.

Сьогодні українці, як пересічні так і можновладці мають спільний та єдиний шлях для досягнення мети, і цей шлях заснований на взаємоповазі, взаєморозумінні один до одного та моральності.

Анатолій Артемчук

21 recommended
comments icon
0 notes
892 views
bookmark icon

Коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *